Kerstmarkt 17 december

Ieder jaar engageren de Stuvers van de hogeschool PXL zich voor een goed doel rond de kerstperiode. Dit jaar hebben zij een kerstmarkt op poten gezet ten voordelen van Levensloop Hasselt, een organisatie van Stichting tegen Kanker. De opbrengst van de kerstmarkt tikte af op een mooie 600 euro.

1779830_1225026760845601_6685113321920638429_n

Op 17 december was er een kerstmarkt in PXL-Congress. Studenten konden een kraampje uitbaten en verkochten er jenever, Maltesertaart, pannenkoeken, windlichten, chocomelk, fimojuwelen,…

De opbrengsten gingen integraal naar Levensloop Hasselt. “Het ontroerd me dat studenten zich mee inzetten in de strijd tegen kanker” aldus Laurens Kuijpers, organisator en lid bij Levensloop Hasselt. Ook was er een tombola op de kerstmarkt. Hiervoor kregen ze enkele prijzen van La Bottega, GEMINI Bracelets, KRC Genk, AxiTaxi, Hubo Hasselt,… Zij hielpen op deze manier mee aan het initiatief van de Stuvers.

Niet alleen levensloop Hasselt was een goed doel, maar door middel van een Charity Tree zamelden ze ook spullen in voor minderbedeelde families. Deze schonken ze aan de Sint-Vincentius vereniging. “We willen ook dat deze mensen een vrolijk kerstfeest hebben en een glimlacht op hun gezicht toveren” aldus Jessica Baeten organisator Kerstmarkt PXL. We kunnen dus zeggen dat deze 2de editie van de kerstmarkt een succes was en zullen er volgend jaar zeker opnieuw staan.

Levensloop Hasselt is een organisatie van Stichting tegen kanker dat doorgaat op 21 en 22 mei 2016 op het sportdomein van Kiewit. Op die 24-uren loop worden vechters (kankerpatiënten) in de bloemetjes gezet en wordt er zo veel mogelijk geld ingezameld.